x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce alimente trebuie să consumi atunci când ești răcit sau ai gripă?

Ce alimente trebuie să consumi atunci când ești răcit sau ai gripă?

de Andreea Tiron    |    21 Ian 2023   •   08:40
Ce alimente trebuie să consumi atunci când ești răcit sau ai gripă?
Sursa foto: Hepta

Când ai gripă sau răceală, odihna este cea mai importantă, iar hidratarea și alimentația corecte ne pot ajuta să trecem mai ușor peste cele câteva zile de boală.

Specialiștii recomandă câteva băuturi și alimente pe timpul gripei sau al răcelii:

Băuturile cu electroliți

Să stai hidratat este cel mai important lucru atunci când ai gripă, în special dacă ai de-a face cu febra, iar băuturile cu electroliți îți pot garanta hidratarea.

Ceai verde

Un alt mod prin care poți să te hidratezi este ceaiul călduț. Gripa implică de cele mai multe ori simptome respiratorii, iar lichidele calde pot ajuta la eliberarea căilor repiratorii. Specialiștii recomandă în primul rând ceaiul verde, care este bogat în antioxidanți.

Supa de pui

Supa de pui te va hidrata și va înlocui sodiul pe care l-ai pierdut. De asemenea, legumele din supă îți oferă vitamine și minerale. Puiul oferă proteine, care sunt importante pentru vindecare.

Fasole sau mazăre

Puiul nu este singura sursă de proteine la care poți apela. Uneori, când ești bolnav, nu îți dorești să mănânci un piept de pui,iar într-o astfel de situație ne putem lua proteinele dintr-o formă alternativă – o băutură cu proteine sau legume bogate în proteine – este o opțiune foarte bună.

Legumele care sunt bogate în proteine, precum fasolea și mazărea, nu sunt alimente atât de grele pentru stomac, mai spun nutriționiștii.

Legume și fructe puternic colorate

Este important să consumi o varietate de antioxidanți, chiar și atunci când ești sănătos, pentru a te proteja în fața bolilor cronice, cu atât mai mult atunci când ești bolnav, iar sistemul tău imunitar este compromis.

Specialiștii recomandă alegerea alimentelor care au culori puternice, precum ardeiul, portocalele și coacăzele.

Suc de portocale

Pe de altă parte, îți poți lua sursa de antioxidanți și din băuturi. Sucul de portocale este o sursă bună de vitamina C, despre care studiile spun că poate scurta durata răcelilor și gripelor.

Vita

Un alt nutrient de care ai nevoie când ești bolnav este zincul, despre care studiile arată că ajută în lupta împotriva infecțiilor prin întărirea sistemului imunitar, iar suplimentele cu zinc pot reduce durata unor răceli comune.

Carnea de vită este bogată în zinc, vitamina B și proteine.

×
Subiecte în articol: alimentatie raceala gripă hidratare