x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Bebeluş mort în spital

Bebeluş mort în spital

de Mirela Dădăcuş    |    29 Iul 2009   •   00:00

Un bebeluş de 6 luni a murit luni în condiţii suspecte la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Părinţii au depus o plângere împotriva medicilor de la Camera de Gardă Pediatrie, pe care îi acuză de moartea micuţului. Medicii resping acuzaţiile părinţilor şi spun că fetiţa a fost adusă în comă şi că nu au mai putut face nimic pentru ea.



Iniţial, copilul a fost adus la Spitalul "Grigore Alexandrescu" sâmbătă, la ora 22:25, părinţii afirmând că acesta avusese febră anterior. Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr Raluca Alexandru, a declarat ieri că, în momentul consultaţiei, copilul a fost afebril şi cu o stare generală bună, motiv pentru care nu a fost nevoie de internare. Potrivit acesteia, diagnosticul medicului primar pediatru de gardă a fost de amigdalită eritematoasă (roşu în gât). "Medicii au prescris o reţetă cu antitermice şi antibiotic, recomandându-le părinţilor să dea copilului antibiotice numai dacă bebeluşul ar urma să facă febră în decurs de 24 de ore de la prezentarea la spital",  a mai spus dr Alexandru. Luni la ora 16:32, copilul a fost adus cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, în şoc comatos (fără tensiune arterială). "S-au început imediat măsurile de resuscitare, care însă au rămas fără răspuns. La aproximativ două ore de la momentul preluării de către echipa medicală a fost declarat decesul. În perioada resuscitării, copilul a fost asistat de un medic specialist urgentist, de un specialist de anestezie şi terapie intensivă şi de un specialist pediatru", a spus dr Raluca Alexandru. Medicul a mai precizat că, potrivit declaraţiilor părinţilor, cu o zi înainte au mers cu copilul în parc, în condiţiile în care starea acestuia era bună.

ANCHETĂ A POLIŢIEI CAPITALEI
Conducerea spitalului a declanşat o anchetă pentru stabilirea condiţiilor în care a murit bebeluşul. Poliţia Capitalei face cercetări în acest caz. "Din datele noastre reiese că fetiţei i s-a făcut vaccinul de şase luni la 21 iulie, la 24 iulie s-au prezentat la medicul de familiei şi apoi la spital. Evenimentul trebuie tratat ca moarte suspectă", a declarat Cristian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Corpul copilului a fost ridicat de legiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă bebeluş mort