Chiar şi un consum moderat de cafea în timpul sarcinii, cu deosebire în primul trimestru, creşte substanţial riscul de avort spontan, semnalează un studiu publicat în American Journal of Obstetrics and Gynaecology şi preluat de BBC
Chiar şi un consum moderat de cafea în timpul sarcinii, cu deosebire în primul trimestru, creşte substanţial riscul de avort spontan, semnalează un studiu publicat în American Journal of Obstetrics and Gynaecology şi preluat de BBC. Astfel, 200 de miligrame de cafeină pe zi (echivalentul a trei căni de dimensiune medie de cafea) dublează riscul de avort spontan, spun specialiştii. Dr Pat O’Brien. Primele 12 săptămâni sunt foarte importante pentru dezvoltarea fătului şi atunci se produc cele mai multe avorturi spontane. “Mesajul nostru pentru femeile gravide este de a renunţa la cafea nu doar în primul trimestru, ci în toate cele nouă luni de sarcină”, a declarat dr De-Kun Li, coordonatorul studiului realizat de centrul american de cercetări medicale Kaiser Permanente.