x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cancerul păcălitor

Cancerul păcălitor

de Florin Condurateanu    |    03 Dec 2007   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Uneori, bolile grave mai au şi prostul obicei de a lansa păcăleli, imbrăcănd haina altor boli pe care le mimează.



PULSUL MEDICINEI
Uneori, bolile grave mai au şi prostul obicei de a lansa păcăleli, imbrăcănd haina altor boli pe care le mimează.

Astfel, semnele de adenom sau cancer la prostată cu urinat des, jet fără presiune, mers toată noaptea la closet şi infecţii urinare pot ascunde de fapt un cancer de vezică urinară.

La aceste simptome derutante se adaugă insă principalul simptom - pierderea de sănge in urină, sănge care in numeroasele cazuri se observă cu ochiul liber. Dacă omul cu astfel de semne mai şi slăbeşte, oboseşte repede, nu se odihneşte noaptea, s-a completat tabelul cu simptome ale cancerului de vezică urinară.

Lămureşte această boală care se află pe primul loc in răndul cancerelor din sistemul urinar unul dintre chirurgii urologi importanţi de la Fundeni, doctor Cristian Surcel, din Centrul de transplant renal şi chirurgie urologică, condus de profesorul Ionel Sinescu.

Alături de cancerul de limbă, cancerul de vezică urinară ocupă primul loc in clasamentul sinistru al cancerelor ce deteriorează grav calitatea vieţii. Şi o altă ciudăţenie, cancerul de vezică urinară este mai violent la oamenii in vărstă decăt la tineri, in contradicţie cu restul formelor de cancer care sunt mai agresive la tinereţe. După implinirea vărstei de 50 de ani, toţi bărbaţii ar trebui să aibă un singur amic: urologul. Şi să-l consulte pentru a preveni bolile prostatei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă