x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cand urina e apa chioara

Cand urina e apa chioara

30 Noi 2004   •   00:00

Urina este o proba elocventa a functionarii organismului. Aparatul urinar aduna substantele nefolositoare si le elimina din organism, acest aparat fiind filtrul care indeparteaza toxinele.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Cantitatea urinata, dar si aspectul ei spun multe despre starea organismului. Profesorul doctor Nicolae Calomfirescu, seful sectiei de urologie a Spitalului "Gerota", spune ca mesajul de mare imporanta catre populatie trebuie sa sune cam asa: "Prezentati-va la medic periodic pentru un control, prezentati-va atunci cand nu va doare nimic, cand inca nu va supara nimic".

Oricum, omul trebuie sa-si observe zilnic urina, pentru a sesiza din timp unele semne alarmante. In neregula este cand se observa sange in urina. Imediat trebuie consultat medicul, care decide ce analize trebuie facute si ce diagnostic se profileaza. Pentru ca multi se amagesc spunand ca au racit si din acest motiv se pierde sange in urina.

Alta explicatie data "lautareste" de cel ce are aceasta neplacere este aceea cum ca s-a miscat o piatra in rinichi si din acest motiv se regaseste sange in urina. In realitate, multe boli pot genera prezenta sangelui in urina, si de aceea numai o investigatie serioasa poate limpezi diagnosticul, care trebuie stabilit cat mai repede pentru a se trece la terapie inca din primele faze ale maladiei. Un alt motiv de prezentare la medic este cantitatea mai mica de urina, zilnic omul trebuie sa urineze cam de 6 ori cate 250 de mililitri. Cantitatea mai mica de urina si jetul slab de urina nu trebuie sa fie puse doar pe seama cresterii in volum a prostatei, mai sunt si alte cauze. Unii se sperie ca in anumite perioade ale zilei urina lor este "apa chioara". In realitate acesta este semnul ca urina e diluata, ca omul a baut multe lichide, ceea ce e bine. De fapt, urina chiar trebuie sa fie cat mai incolora si cat mai limpede.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă urina