x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce trebuie să știi despre surplusul de zahăr

Ce trebuie să știi despre surplusul de zahăr

25 Feb 2017   •   12:55
 Ce trebuie să știi despre surplusul de zahăr

Zahărul este un carbohidrat simplu care îi oferă organismului tău calorii, folosite ca energie. Ceea ce trebuie să reţii este că zahărul procesat nu are nicio valoare nutriţională şi că are foarte multe calorii, fiind o ameninţare pentru siluetă şi sănătate, scrie clicksanatate.ro.

Zahărul care se regăseşte în alimentaţie este de 2 feluri: natural şi adăugat. Zaharurile naturale sunt cele care se găsesc în alimente integrale precum fructele (fructoza) şi laptele (lactoza). Când vorbim de adaos, ne referim la acele cantităţi de zahăr care au fost puse în alimente în timpul preparării sau procesării (în fabrică).

Băuturile carbogazoase, dulciurile, bomboanele, prăjiturile, fursecurile, plăcintele şi sucurile de fructe, deserturile pe bază de lactate şi produsele din lapte (îngheţata, iaurtul cu fructe şi laptele îndulcit), cât şi produsele de patiserie sunt printre sursele majore ce conţin un adaos de zahăr. Din păcate, consumăm mari cantităţi din acest carbohidrat, de cele mai multe ori fără să ne dăm seama.

Ca să ai grijă de sănătatea ta – nu doar de siluetă – e bine să faci mici schimbări în stilul tău de viaţă, cum ar fi: să mănânci alimente integrale (şi să le eviţi pe cele procesate), să citeşti cu atenţie etichetele pentru a identifica zahărul adăugat şi să foloseşti îndulcitori naturali precum stevia.

×
Subiecte în articol: zahăr surplusul de zahăr dulce ştevie