x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Chirurgie - Al treilea transplant de fata din lume

Chirurgie - Al treilea transplant de fata din lume

de Andrada Floria    |    25 Ian 2007   •   00:00

In Franta a fost realizata a doua grefa partiala de fata, la mai bine de un an de la premiera mondiala a transplantului lui Isabelle Dinoire (foto), arata cotidianul francez Le Parisien. Pacientul este de aceasta data un tanar de 27 de ani care suferea de maladia Von Recklinghausen, o afectiune caracterizata prin deformarea fetei, aceeasi de care suferea eroul filmului "Omul elefant".

Cunoscuta si sub numele de neurofibromatoza de tip I, aceasta este o boala genetica ce provoaca tumori cutanate benigne cu diverse localizari. Pacientul de 27 de ani prezenta tumori inestetice la nivelul fetei. Transplantul - nas-gura-barbie si o grefa partiala de obraji - a fost efectuat duminica de profesorul Laurent Lantieri, la spitalul Henri-Mondor din Cr...teil (Val-de-Marne), iar operatia a durat 15 ore.

Dupa transplant, "pacientul se simte bine". La atat se rezuma pana acum declaratiile profesorului Lantieri. Echipa prof. Laurent Lanti...ri a obtinut din partea autoritatilor o autorizatie si finantare pentru cinci astfel de transplanturi, in cadrul unui program de cercetare. Grefa de fata realizata de prof. Lanti...ri este a treia de acest fel din lume, dupa transplantul realizat lui Isabelle Dinoire in noiembrie 2005 si cel din China din aprilie 2006.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă