x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ciupercile iubesc plasticul

Ciupercile iubesc plasticul

de Florin Condurateanu    |    10 Aug 2007   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Arşiţa a dat apă la moară nu numai virusurilor şi bacteriilor, dar şi ciupercilor, acele ciuperci care creează necazuri omului. Cei aflaţi in pericol de a face rost de ciuperci cu rol de paraziţi sunt oamenii care merg cu piciorul gol in adidaşi.



PULSUL MEDICINEI
Arşiţa a dat apă la moară nu numai virusurilor şi bacteriilor, dar şi ciupercilor, acele ciuperci care creează necazuri omului. Cei aflaţi in pericol de a face rost de ciuperci cu rol de paraziţi sunt oamenii care merg cu piciorul gol in adidaşi. De altfel, ciupercile iubesc mai ales incălţămintea din plastic.

Cei ce folosesc incălţăminte din plastic, şi nu din piele, sunt expuşi pericolului de a face erizipel, o afecţiune a pielii picioarelor. Dar să ne intoarcem la ciuperci. Sporii de ciuperci sunt fericiţi cănd ajung să se cuibărească in adidaşi. Aceste ciuperci duc la apariţia de micoze la degetele picioarelor.

Cea mai des intălnită este ciuperca numită candida. Arma impotriva ciupercilor apărute la picior ca urmare a incălţămintei sport purtată fără şosete este formolul. In primul rănd, cu formol trebuie trataţi adidaşii şi incălţămintea care a "incărcat" piciorul cu ciuperci. Se pune vată pe un băţ, se imbibă cu formol şi cu acest şomoiog inmuiat in formol se spală conştiincios pe dinăuntru incălţămintea. Dar şi piciorul trebuie tratat tot cu soluţie de formol, iar degetele trebuiesc depărtate cu mici tampoane de vată.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă