x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei CNSAS - Solutii pentru criza medicamentelor

CNSAS - Solutii pentru criza medicamentelor

de Andrada Floria    |    18 Iul 2005   •   00:00

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), prof. dr. Cristian Vladescu, apreciaza ca solutia pentru iesirea din criza medicamentelor compensate si gratuite o constiuie "o finantare constanta de 1.200 miliarde de lei pe luna" din partea Guvernului Romaniei.
De altfel, Guvernul s-a angajat sa rezolve problema sanatatii prin asigurarea acestei sume lunare ce reprezinta "cam cu 20% peste bugetul aprobat initial de Parlamentul Romaniei pentru consumul lunar", asa cum afirma presedintele CNAS intr-un interviu acordat Agentiei Rompres. Pentru punerea in aplicare a acestei solutii a Guvernului este necesara insa o serie de acte legislative care, dupa afirmatiile prof. dr. Vladescu, "vor fi elaborate pana la sfarsitul lunii, astfel incat sa se demareze demersurile financiare".

RECUPERARI. Intrebat cati bani s-au recuperat pana in prezent de la datornici, presedintele CNAS a raspuns: "Pe primul trimestru al acestui an s-au recuperat 800 de miliarde de lei. La inceputul anului, datoriile se cifrau la 29.000 de miliarde de lei, acum s-au mai redus. Estimam ca reducerea va fi cu 1.200 de miliarde de lei probabil pana la sfarsitul acestui trimestru. Creantele sunt la regii, intre cei mai mari datornici numarandu-se Caile Ferate Romane, Regia Lignitului".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă