x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Condimentul care te apără de cancer

Condimentul care te apără de cancer

12 Iun 2016   •   17:05
 Condimentul care te apără de cancer

Turmericul, condimentul care dă o culoare aparte preparatelor, este unul dintre tratamentele eficiente împotriva cancerului, potrivit rezultatelor celor mai recente studii în domeniu, scrie clicksanatate.ro.

Mai exact, specialiștii sunt de părere că mirodenia poate ajuta la prevenirea și tratarea cancerului ovarian, dar și celui mamar, cele două având o creștere cu aproximativ 30% în ultimii zece ani privind rata de diagnostic la nivel mondial.

În urma numeroaselor studii de laborator, cercetătorii au ajuns la concluzia că turmericul conține 20 de molecule care au proprietăți antibiotice, 14 care au capacitatea de a preveni cancerul și 12 cu efecte anti-cancer.

De aceea, cercetătorii sunt de părere că mirodenia poate fi folosită pentru a dezvolta tratamente noi împotriva acestei afecțiuni, dar că poate fi inclusă în alimentație pentru a preveni boala.

„Moleculele conținute de turmeric au nu numai proprietăți de prevenire a celulelor canceroase, ci și cu rol antioxidant. Rezultatele obținute în urma analizelor au evidențiat faptul că turmericul este cunoscut pentru rolul său de antibioc, de antiseptic, de antioxidant, dar și pentru protecția împotriva tumorilor maligne“, a precizat Tapaswini Sharma, medic în cadrul Spitalului Memorie „ B.L. Kapoor“

×
Subiecte în articol: turmeric condimente cancer condiment