x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Diabetici - Alcoolul si glicemia

Diabetici - Alcoolul si glicemia

de Andrada Floria    |    25 Iul 2005   •   00:00

Paharul cu alcool de dupa cina le creeaza probleme diabeticilor de tip 1. Aceasta este concluzia la care a ajuns, in urma unui studiu, un grup de medici de la Spitalul Royal Bournemouth din Marea Britanie.
"Nu exista interdictii din partea medicilor care sa ii determine pe diabeticii de tip 1 sa isi schimbe obiceiurile in ceea ce priveste consumul de alcool", arata dr. Tristan Richardson, cel care a condus studiul. Insa o cincime dintre pacientii tratati cu insulina, care au consumat bauturi alcoolice, au ajuns a doua zi la medic cu hipoglicemie.

REZULTATE. Pentru a determina efectul alcoolului asupra diabeticilor de tip 1 carora li se administra insulina, medicii au studiat reactiile a 16 pacienti dupa o cina la care s-a adaugat un pahar cu votca cu suc de portocale.

Subiectii, cu varsta medie de 39 de ani, fusesera diagnosticati cu diabet de 15 ani si consumau alcool in mod regulat. Rezultatele arata ca, desi nu au aparut episoade grave de hipoglicemie, subiectii au prezentat 1,3 episoade de scadere a glicemiei intr-un interval de 24 de ore. Scopul acestui studiu s-a dovedit a fi "sa ii determinam pe bolnavii de diabet sa ia masuri in ceea ce priveste asocierea insulinei cu bauturile alcoolice", precizeaza dr. Richardson.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă