Sistemul osos (scheletul) este alcătuit din 206 oase, conectate între ele prin ariculații. Rolul acestuia este de a susține greutatea corpului, de a permite mobilitatea acestuia și de a proteja organele interne. Dar ai nevoie și de diete sanatoase...!
Dacă pilonul de susținere, reprezentat de sistemul osos este solid, atunci întreg organismul va fi fortificat. Întărirea oaselor se poate realiza apelând la diete sănătoase, care să conțină alimente ce susțin sistemul osos, consumul acestora fiind necesar încă din copilărie.
Citește și ALIFIA miraculoasă din vremea dacilor, care VINDECĂ ORICE RANĂ
Unul dintre cele mai importante roluri ale sistemului osos este cel de păstrare al echilibrului acido-bazic. Când pH-ul sângelui este prea acid, osul eliberează elemente alcaline (săruri alcaline) pentru a neutraliza acizii. Asta duce la pierderi de masă osoasă (și calciu), concomitent cu eliberearea rapidă a toxinelor și metalelor grele stocate în țesutul osos. De aceea, pentru păstrarea densității oaselor și pentru întărirea lor, o alimentație alcalinizantă este de maximă importanță.
O grijă specială trebuie acordată și aportului de minerale. Calciul este cel mai cunoscut, însă fără un aport proporțional din celelalte minerale (în special magneziu și fosfor) efectele sunt chiar contrare.
Acestea sunt alimentele care, incluse în dietă, vor păstra densitatea osoasă în parametri optimi.
1. Rubarba
Medicina tradițională asociază această plantă cu menținerea sănătății oaselor. Rubarba conține toți nutrienții de care oasele noastre au nevoie, fiind recomandată în alimentația tuturor, inclusiv a copiilor.
2. Peștele (cu tot cu oase)
Sardinele și hamsiile reprezintă surse excelente de minerale care asigură menținerea sănătății oaselor. Oasele de pește sunt deosebit de bogate în mierale, în special în calciu și fosfor, minerale esențiale menținerii sănătății sistemului osteoarticular.
Află mai mult despre cum îți poți proteja sistemul osos cu ajutorulunei diete sanatoase