x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Durerile cervicale

Durerile cervicale

21 Feb 2004   •   00:00

"Principalele grupe de muschi afectate de atitudinile vicioase adoptate la birou, in fata calculatorului sunt muschii paravertebrali cervicali (muschii gatului) si muschiul trapez bilateral", afirma dr. Gigi Teodoru, medic primar recuperare medicala la Spitalul Militar Central Bucuresti. Primele simptome sunt durerea in zona cervicala, cefalee, senzatia de ameteala si o anumita disfunctie la nivelul coloanei cervicale. Cei care stau ore intregi la calculator constata la un moment dat ca isi misca mai greu capul deoarece rotatiile sunt limitate.

PREVENIRE. Simptomele pot fi prevenite daca se adopta o pozitie corecta in fata calculatorului, prin utilizarea unui scaun cu spatar inalt pentru mentinerea spatelui drept. Este necesar sa se pastreze o distanta minima de 20 de centimetri fata de ecran sau hartie. Insa cea mai importanta este intreruperea lucrului dupa 30 de minute pentru efectuarea unei pauze de 5 minute. Chiar si acasa se pot preveni durerile de gat, pozitia corpului in somn fiind importanta. Medicii recomanda pacientilor sa foloseasca o singura perna, care poate fi si una speciala.

TRATAMENT. Medicul Gigi Teodoru precizeaza: "Daca vrem ca tratamentul sa fie incununat de succes, el trebuie sa fie cat mai complet. Asta inseamna tratament medicamentos, apoi fizioterapie, care include electroterapie, masaj sau kinetoterapie. Nu este lipsita de importanta cura balneara efectuata o data pe an pe Litoral, daca nu exista contraindicatii". (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă