Dusurile zilnice ne ajuta sa ne reglam temperatura corpului in zilele caniculare, sa ne revigoram si sa alungam oboseala.
Dusul este remediul care in cateva minute regleaza temperatura organismului, sterge oboseala, elimina tensiunile interioare si limpezeste gandurile, ne asigura specialistii in hidroterapie. Dusul nu mai este considerat doar un mod de a ne spala. Specialistii il inscriu pe lista metodelor de hidroterapie pentru ca reda buna dispozitie, tonifica si hidrateaza pielea uscata de soare. DIMINEATA SI SEARA. Dusurile sunt benefice in orice moment al zilei. Atat iarna, dar mai ales vara. Dupa o noapte de somn sau de nesomn, dusul de dimineata ne repune in functiune, dezmorteste muschii si articulatiile si ne pregateste pentru "o zi buna". Pentru accentuarea efectelor binefacatoare, este bine sa alegem geluri de dus cu arome energizante si tonice. Dusurile de la sfarsitul zilei ne curata de transpiratie, praf sau de nisip si sare, daca ne aflam in vacanta la mare. In zilele caniculare sunt recomandate dusurile pe tot parcursul zilei, ori de cate ori avem ocazia. Acestea ne relaxeaza si ne permit sa suportam mai usor caldura, deoarece organismul reuseste in acest mod sa-si regleze temperatura. Contrar a ceea ce am fi tentati sa credem, specialistii recomanda dusurile cu apa calda in zilele toride. Apa calda produce dilatarea vaselor sangvine, ceea ce permite organismului eliminarea caldurii. Dusurile calde pot fi incheiate cu jeturi de apa rece, care fac sa dispara senzatia de greutate in picioare. Dusul binemeritat dupa un meci de tenis, jogging sau fitness recompenseaza organismul dupa efortul fizic indeplinit. Ca prin minune, apa ne face sa uitam de efortul depus, scade temperatura corpului si favorizeaza mentinerea in forma.Citește pe Antena3.ro
CALIREA COPIILOR
|
Dusurile constituie un excelent mijloc de calire. Dar si de racorire a organismului copiilor, in timpul caniculei. Medicul primar pediatru Rodica Nanu, secretar stiintific in cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu", recomanda dusurile cu apa la temperatura corpului, care sunt urmate de stropiri cu apa mai rece. "La noi in tara nu se folosesc suficient factorii de calire care sunt hidroterapia (baia zilnica) si aeroterapia (scoaterea in aer cat se poate de curat)", atrage atentia specialistul. Numerosi parinti cred ca micutii lor racesc la primul curent de aer care trece prin camera sau ii infofolesc de indata ce apar primii stropi de ploaie. "Este o atitudine gresita", ne asigura dr. Rodica Nanu.
|