Accidentele rutiere reprezintă cel mai mare ucigaş al tinerilor. Nu drogurile, SIDA, cancerul sau alte boli...
Tineri victime ale străzii
Accidentele rutiere reprezintă cel mai mare ucigaş al tinerilor. Nu drogurile, SIDA, cancerul sau alte boli...Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că 400.000 de tineri sub 25 de ani mor anual in accidente rutiere. Alte milioane de tineri sunt răniţi sau răman intr-un scaun cu rotile toată viaţa. Datele fac parte dintr-un raport al OMS, care va fi prezentat săptămana aceasta la prima reuniune mondială dedicată securităţii rutiere.
MĂSURI. Raportul "Tinerii şi securitatea rutieră" subliniază că majoritatea accidentelor sunt previzibile şi pot fi evitate. Cea mai mare parte a tinerilor implicaţi sunt copii care se joacă pe stradă, pietoni care traversează prin locuri nepermise, tineri care merg pe bicicletă sau motocicletă, conducători auto incepători. Conducerea sub influenţa alcoolului reprezintă o altă mare problemă din cauza căreia tinerii işi pierd viaţa in accidente.
OMS estimează că o serie de măsuri preventive contribuie la reducerea numărului de victime ale străzii. Acestea ar trebui să includă limitarea vitezei, promovarea obligativităţii de a purta centura de singuranţă, dar şi casca de protecţie in cazul bicicliştilor şi motocicliştilor.
De asemenea, autorităţilor locale le revine sarcina de a crea locuri de joacă sigure pentru copii. Totodată, părinţii şi cadrele didactice au un cuvant greu de spus in formarea educaţiei rutiere in randul copiilor. opinii.
Citește pe Antena3.ro