x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Hepatita B si imunitatea

Hepatita B si imunitatea

de Florin Condurateanu    |    17 Iun 2006   •   00:00
PULSUL MEDICINEI
In cazul persoanelor infectate cu virusul hepatitic B, se recomanda contactul sexual protejat cu prezervativ timp de sase luni. Partenerii sunt vaccinati cu trei doze de vaccin antihepatita B in sase luni. Daca dupa sase luni partenerii prezinta anticorpi HBS, ei sunt protejati si sunt oameni normali.
Daca in analiza de incarcatura virala aceasta incarcatura e nedetectabila si virusul nu se multiplica, omul este purtator de virus B, dar sanatos. Caci intre virusul B si ficat s-a semnat un fel de pact de neagresiune. Daca imunitatea omului gaseste insa un virus B care a refuzat sa plece din organism, incepe batalia, care inseamna hepatita cronica, ciroza sau, in ultima faza, cancer hepatic. La hepatita cronica se da: interferon si/sau lamivudina in functie de cat de mari sunt transaminazele, cum arata biopsia hepatica, ce cifra de incarcatura virala exista si daca are sau nu antigen HBe.
Dupa ce a explicat toate acestea, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "M. Bals", atrage atentia ca daca bolnavii de hepatita cronica sau ciroza beau alcool, aceasta e sinucidere curata.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă