x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    02 Apr 2008   •   00:00

2 aprilie 2008: Pesticidele cresc semnificativ riscul de Parkinson, potrivit cercetătorilor americani care au publicat studiul lor în revista Neurology

PARKINSON. Pesticidele cresc semnificativ riscul de Parkinson, potrivit cercetătorilor americani care au publicat studiul lor în revista Neurology. Expunerea înde­lungată la pesticide, care în­su­mează peste 200 de zile pe parcursul vieţii, dublează riscul de apar­i­ţie a acestei maladii, atrag atenţia specialiştii. Chiar şi o expunere moderată creşte acest risc. “Ştim că cele mai periculoase sunt erbicidele şi insecticidele utilizate în mod uzual în case şi grădini”, a precizat dr Dana Hancock, coordonatorul studiului.

 

MĂŞTI CU AUR. Tratament antiîmbătrânire cu foiţă de aur de 24 de carate. Este cea mai nouă procedură de înfrumuseţare pe care un salon de lux din Marea Britanie o propune clientelor. Specialiştii susţin că au creat o teh­no­logie specială prin care me­talul preţios să poată fi absorbit prin piele. Aplicat pe faţă, aurul accele­rează producţia de celule epite­lia­le. Astfel, pielea devine mai fermă, mai stră­lucitoare, iar ridurile dispar. (Oana Antonscu)

 

IMAGISTICĂ. Cercetătorii americani au pus la punct o nouă metodă de imagistică medicală capabilă să detecteze tumorile cele mai mici. Tehnica, bazată pe spectroscopia Raman, măreşte câmpul imagisticii moleculare. “Este vorba despre o nouă metodă de imagistică, ce nu seamănă cu nimic de pe piaţă”, a subliniat Sanjiv Sam Gambhir, profesor de radiologie la Universitatea Stanford, California, principalul autor al studiului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă