x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    04 Apr 2008   •   00:00

4 aprilie 2008: Cancerul pulmonar depinde de câteva variaţii genetice individuale, susţin trei studii internaţionale, publicate în revistele Nature şi Nature Gene­tics

TABAGISM. Cancerul pulmonar depinde de câteva variaţii genetice individuale, susţin trei studii internaţionale, publicate în revistele Nature şi Nature Gene­tics. Studiile arată că riscul de cancer pulmonar este asociat cu variaţii situate pe două copii ale cromozomului 15. Autorii nu au stabilit însă dacă este o relaţie directă sau intermediată de dependenţa de nicotină. Fumatul este responsabil de 90% dintre cazurile de cancer pulmonar, însă studiile arată că anumiţi fumători prezintă mai multe riscuri de a dezvolta boala din cauza profilului genetic.

 

OBEZITATE. Kilogramele favorizează apariţia bolilor cardiovasculare şi scad şansele femeilor de a rămâne însărcinate. Potrivit specialiştilor, obezitatea trebuie combătută încă din copilărie în aşa fel încât femeile să nu se mai confrunte cu acest fenomen. Consecinţele obezităţii asupra sănă­tăţii au fost discutate sesiunea tematice recente a Academiei Naţionale de Medicină din Franţa.

 

BOTOX. Toxina botulinică, folosită pentru estomparea ridurilor, ajunge în creier şi afectează memoria şi orientarea în spaţiu, au demonstrat cercetătorii italieni de la Institutul de Neuroştiinţe din Pisa. Ei au injectat botox în ţesutul muscular al şoarecilor şi au observat că substanţa a ajuns în sistemul nervos central. Cantităţi mici de botox au fost identificate în creierul şoarecilor chiar şi şase luni mai târziu. (Oana Antonescu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă