x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mănuşa şi brănza

Mănuşa şi brănza

de Florin Condurateanu    |    11 Aug 2007   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
In sezonul cald se inmulţesc toxiinfecţiile alimentare. Inghiţim căte o bacterie care se aciuieşte in tubul digestiv şi dă diaree, crampe, febră. Păcătoasa asta de bacterie schimbă lucrarea din intestin.



PULSUL MEDICINEI
In sezonul cald se inmulţesc toxiinfecţiile alimentare. Inghiţim căte o bacterie care se aciuieşte in tubul digestiv şi dă diaree, crampe, febră. Păcătoasa asta de bacterie schimbă lucrarea din intestin.

Se inversează păgubos sensul de circulaţie al apei. Apa nu mai trece din intestin in vasele de sănge, şi din pricina bacteriei, apa trece din vase in intestin, de unde şi scaunele apoase şi deshidratarea. Dar şi de la o bucată de brănză neglijent manipulată in piaţă te poţi alege cu o boală diareică.

Explică profesor doctor Adrian Streinu Cercel - directorul Institutului de Boli Infecţioase "M. Balş". Dacă, in piaţă, vănzătorul apucă cu măna fără mănuşă un calup de brănză, il pune pe căntar şi ţi-l vinde, şi dacă el are o infecţie in jurul unghiilor, ai făcut o toxiinfecţie alimentară. Infecţia in jurul unghiilor se numeşte panariţiu cu stafilococ
Stafilococul din jurul unghiilor produce o toxină pe care o inghiţim o dată cu brănza, şi in acest fel, omul se imbolnăveşte de toxiinfecţie alimentară. De aceea, cănd cumpărăm din piaţă brănză, trebuie să il obligăm pe vănzător să poarte mănuşi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă