x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Medicina traditionala - Galbenele contra intepaturilor

Medicina traditionala - Galbenele contra intepaturilor

de Andrada Floria    |    22 Iul 2005   •   00:00
Medicina traditionala - Galbenele contra intepaturilor

Majoritatea intepaturilor de insecte produc doar o iritatie minora, insa ele pot determina reactii alergice locale si, uneori, chiar generale.

RECOMANDARI. In aceste situatii, medicina traditionala recomanda remedii din plante pentru indepartarea insectelor, dar si impotriva mancarimilor. Busuiocul poate fi folosit atat ca insectifug, cat si pentru calmarea intepaturilor, datorita compozitiei foarte bogate in ulei volatil. Se prepara o tinctura care se aplica direct pe piele. "Unguentul pe baza de galbenele, aplicat pe fata, brate si picioare, tine insectele la distanta", arata doctorul Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, cu specializare in api-fitoterapie.

Tot ca insectifug se recomanda uleiul esential de eucalipt. Se pregateste o solutie din cinci picaturi de ulei esential la o cana de apa si se tamponeaza pielea expusa. Uleiul esential de lamaita (roinita) este de asemenea benefic pentru descurajarea insectelor. Impotriva intepaturilor de tantari este indicata vitamina C, deoarece faciliteaza transpiratia. Mirosul specific al transpiratiei indeparteaza tantarii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă