x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ministrul Nicolaescu - "Plimbare de imagine" la Floreasca

Ministrul Nicolaescu - "Plimbare de imagine" la Floreasca

de Magda Marincovici    |    12 Apr 2006   •   00:00
Ministrul Nicolaescu  -  "Plimbare de imagine" la Floreasca

In timpul vizitei la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, ministrul Nicolaescu a fost "intampinat" de o coada la serviciul de radiologie. Cateva zeci de pacienti, majoritatea persoane in varsta, se inghesuiau de aproximativ doua ore pe un culoar de un metru latime pentru efectuarea unor radiografii.

VOCEA PACIENTULUI. Vizita ministrului Nicolaescu le-a dat ocazia sa-si spune oful: "Nimic nu-i adevarat cu compensatele si gratuitele", "Sunt plimbari de imagine", "Am iesit din schimbul trei si am venit sa fac o radiografie la cap, pentru o tumoare", "Sunt cu nepotul care are fiare la picior si trebuie vazut daca i le scoate"...

Evident, ministrul a ocolit rapid zona adevarului, renuntand la gesturile electorale de mangaiere si promisiuni fara acoperire. Dar la declaratiile facute presei a oferit si explicatii. "Din cauza ca spitalul este in constructie, in consolidare, sunt spatii care nu pot fi date deocamdata circuitului normal, pentru ca trebuie sa se termine consolidarea. Sa vedem cum sa alocam niste bani sa terminam mai repede partea de primiri urgente, sa micsoram cozile..."

Aceasta este a patra vizita prin spitalele bucurestene, dupa "Caritas", "Sf. Pantelimon" si Fundeni.

FINANTAREA SPITALELOR
Ministrul Sanatatii a anuntat ca, incepand de la 1 mai a.c., este posibil sa intre in vigoare un ordin comun al Ministerului Sanatatii si CNAS.
Potrivit acestui ordin, se modifica finantarea spitalelor. Astfel, tariful pe caz ponderat se calculeaza 50% pe buget istoric si 50% pe realizarile efective ale spitalelor. De asemenea, la cele sase institute cardiovasculare din tara se va experimenta tariful unic. Daca va functiona, sistemul tarifelor unice pe tipuri de spitale ar putea fi generalizat de la 1 ianuarie 2007.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă