x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Neglijenţa pe ambulanţe va fi pedepsită

Neglijenţa pe ambulanţe va fi pedepsită

de Andrada Floria    |    10 Ian 2008   •   00:00

Dr Raed Arafat, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Publice (MSP). atrage atenţia că nu va fi tolerat nici un deces cauzat de neglijenţa gravă a medicilor de pe ambulanţe şi va fi sesizat Parchetul în toate cazurile flagrante.



"Neglijenţa a fost cauza numărul unu pentru apariţia incidentelor de la Baia de Aramă, Buzău şi Mureş. Dacă ar fi fost respectate oridinele ministrului Sănătăţii privind obligativitatea purtării centurii de siguranţă în cazul şoferilor de pe salvare, dar şi a bolnavilor şi aparţinătorilor acestora, poate femeia din Mureş care îşi însoţea fiica spre casă, de la spital, ar fi trăit, iar şoferul şi bolnava ar fi avut leziuni mai uşoare", a arătat într-o videoconferinţă dr Raed Arafat, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Publice (MSP). Arafat atrage atenţia că nu va fi tolerat nici un deces cauzat de neglijenţa gravă a medicilor de pe ambulanţe şi va fi sesizat Parchetul în toate cazurile flagrante.

Decizia de demitere a echipajului de la Mehedinţi care nu a plecat la caz pentru că era zăpadă, iar în acest timp o persoană a decedat, aparţine conducerii Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană, a spus subsecretarul de stat.

În cadrul aceleiaşi videoconferinţe, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat că "personalul care lucrează pe ambulanţe are datoria să răspundă prompt la solicitări. Nu va exista milă pentru cei ce pun în pericol viaţa pacientului. Există staţii de salvare care nu respectă ordinele semnate, legile după care trebuie sa funcţioneze. Atrag atenţia că nimeni nu este deasupra legii şi va fi sancţionată cea mai mică abatere. Pentru că o disfuncţionalitate, cât de mică, poate costa viaţa unui om. Controalele au arătat că există materiale expirate, lipsă de curăţenie, dar şi de dotări specifice - care există, dar nu în maşini, ci în dulapurile staţiilor de ambulanţă".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă