x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Note de la pacienţi

Note de la pacienţi

de Oana Antonescu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Note de la pacienţi

SPITAL ● Amabilitatea asistentelor evaluată de bolnavi
Asistentele britanice vor fi evaluate în funcţie de amabilitatea faţă de pacienţi. Totuşi, aprecierile negative nu le vor afecta salariile, ci numai reputaţia.



SPITAL ● Amabilitatea asistentelor evaluată de bolnavi
Asistentele britanice vor fi evaluate în funcţie de amabilitatea faţă de pacienţi. Totuşi, aprecierile negative nu le vor afecta salariile, ci numai reputaţia.

Secretarul de stat din Ministerul britanic al Sănătăţii, Alan Johnson, a declarat pentru ziarul The Guardian că va implementa un program prin care activitatea asistentelor să poată fi evaluată chiar de pacienţi. Aprecierile nu vor viza fiecare asistentă în parte, ci întreaga echipă a fiecărei secţii din spitalele britanice. Rezultatele fişelor de evaluare pe care le vor completa bolnavii internaţi în spital ar putea fi publicate pe internet, pentru ca britanicii să se poată informa cu privire la calitatea serviciilor spitalului la care doresc să apeleze. Johnson a asigurat însă asistentele că aceste aprecieri nu le vor influenţa salariile, ci numai reputaţia. Secretarul de stat speră ca în acest mod să stîrnească o competiţie între asistente şi să crească astfel calitatea îngrijirilor.

APRECIERE. Johnson crede că grija asistentelor pentru bolnavi este la fel de importantă precum îndemînarea chirurgului, iar blîndeţea şi amabilitatea lor sînt de un real ajutor în recuperarea pacienţilor. "Bolnavii vor să fie permanent informaţi de personalul medical şi totodată să fie trataţi cu grijă şi compasiune", a mai declarat Alan Johnson. Iniţiativa vine în urma unor incidente făcute publice în luna aprilie a acestui an, cînd mai mulţi bătrîni au fost lăsaţi în spital fără hrană şi în condiţii precare de igienă. Chestionarele împărţite pacienţilor vor lua în calcul respectul, comunicativitatea de care dau dovadă asistentele, dar şi criterii precum igiena mîinilor sau minimalizarea durerii în actul medical pe care îl prestează. Reprezentanţii asistentelor din Marea Britanie au aprobat iniţiativa lui Alan Johnson şi au promis că vor ajuta la realizarea proiectului. Programul-pilot va demara foarte curînd, iar primele rezultate ar putea fi disponibile anul viitor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă