x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei O pastila pentru a simula acupunctura

O pastila pentru a simula acupunctura

14 Aug 2004   •   00:00

Acupunctura prin medicamente poate fi o terapie a viitorului.

Societatea Molecular Acupuncture din Singapore efectueaza un studiu prin care se va crea o pastila cu aceleasi efecte asupra sanatatii ca si acupunctura - medicina traditionala chineza pe baza de ace.

EXPERIMENTE. In prezent se desfasoara teste pentru crearea unei astfel de pastile. Mai intai, ea va fi destinata tratamentului migrenei, imitand efectele acupuncturii, a declarat dr. David Picard, directorul laboratorului Molecular Acupuncture. Medicina pe baza de ace, utilizata de mii de ani in Asia, consta in plasarea unui ac intr-o anumita zona a corpului, numita punct de acupunctura. Aceasta tehnica permite imbunatatirea functiei nervoase si a celei circulatorii. Sfarsitul studiului este prevazut in 2006, timp in care cercetatorii vor aduna probe de sange de la mai mult de 1.600 de oameni din Singapore si China, care sufera de migrena. Analizele respective vor permite cunoasterea genelor si proteinelor care reactioneaza la acupunctura, sustine David Picard. "Dorim sa intelegem, din punct de vedere biologic, cum actioneaza acupunctura asupra corpului", adauga cercetatorul.

EFECTE. Pastila va trebui sa aiba aceleasi efecte si reactii biologice pe care le au acele de acupunctura. In aceasta privinta, studiile au inceput in China, anul trecut, pe un esantion de 60 de cobai. Cercetarile ar putea ajunge sa coste pana la 20 de milioane de dolari, afirma specialistii de la laborator, care va primi o subventie de la stat. Daca "pastila-acupunctura" va avea succes in cazul migrenelor, metoda ar putea fi aplicata si contra depresiei. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă acupunctura