x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Performanţe neobişnuite

Performanţe neobişnuite

de Loreta Popa    |    27 Iun 2010   •   00:00
Performanţe neobişnuite

Inteligenţa sperie uneori, inteligenţa înseamnă răzvrătire. Nimeni nu vrea ca autoritatea să fie pusă la îndoială, iar inteligenţa pune la îndoială totul. Inteligenţa e îndoială pură. Da, într-o bună zi, din această îndoială pură răsare adevărul.

La vârsta la care alţii cunosc cluburile pe de rost, numără maşinile şi darurile mult prea scumpe primite de la părinţi, un tânăr cu o minte sclipitoare este premiat pentru calităţile sale cu totul excepţionale.
Este vorba despre Ionuţ Budişteanu, 16 ani, pasionat de universul informaticii, specializat în software şi altgoritmi.

De la 11 ani, Ionuţ nu ratează nici o competiţie în domeniul IT-ului, fie ea naţională sau internaţională, olimpiadă sau concurs. Ionuţ Alexandru Budişteanu este din Râmnicu Vâlcea şi urmează cursurile la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", unde se pregăteşte sub îndrumarea doamnei prof. Mirela Mlisan. Nu este concurs la care Ionuţ să nu participe şi să nu impresioneze prin cunoştinţele, talentul şi imaginaţia de care dă dovadă. A participat la peste 40 de competiţii şi a obţinut un lung şir de premii. Descoperirea inteligenţei artificiale, atât pe partea de algoritmi, cât şi de software, l-a atras încă de la început ca un magnet pe adolescent. Iar atunci când este întrebat despre realizările cu care se poate mândri, Ionuţ aminteşte cu modestie: schema complexă de antipiratare a unui software, implementată în proiectul YahooPass, sau viruşii şi caii troieni realizaţi de el pentru baza de date americană MegaSecurity.

Cele 25 de distincţii, premii I şi II ar putea fi pentru alţii semne ale reuşitei. Pentru el sunt doar etape în formarea sa ca un mare informatician. Lucrează în limbaje de programare avansate precum Delphi, Pascal şi C, iar cu ajutorul acestora a creat numeroase softuri utilitare sau educaţionale. Programele au fost concepute pentru a veni în sprijinul elevilor, atunci când trebuie să înveţe noţiuni abstracte precum reţelele neuronale sau algoritmii informatici. Ionuţ Budişteanu a creat programe care pot fi folosite pentru accesul la distanţă al unui calculator, util în supravegherea unui copil, sau care au capacitatea de a recunoaşte scrisul de mână, chipurile sau vocile.

Un alt proiect la care a lucrat este cel folosit pentru localizarea de calculatoare furate. "Control Education" este un alt soft care permite E-LEARNING la distanţă. Ionuţ este unul dintre tinerii premiaţi de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la concursul pentru rezultatele deosebite obţinute la Festivalul Internaţional de Matematică şi Informatică, desfăşurat la Piatra Neamţ în perioada 26-31 ianuarie 2010. Ulterior, Ionuţ a devenit membru al Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu. Iar pentru performanţele sale, Ionuţ este unul dintre bursierii Fundaţiei Dan Voiculescu în 2010.

Ionuţ Budişteanu, premiat în SUA, de INTEL, bursier al FDVDR, a participat săptămânile trecute la o festivitate, în cadrul căreia va avea loc şi o expoziţie a lucrărilor cu care a câştigat la ARCS.
În cadrul evenimentului, tânărul şi-a ridicat premiul câştigat în SUA şi diplomele, venind special din Craiova pentru a-şi ridica premiul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă