x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Picioarele In "X"

Picioarele In "X"

de Florin Condurateanu    |    09 Iul 2007   •   00:00

Dr Rodica Marinescu, şeful Departamentului de artroscopie de la Spitalul Colentina, explică alte metode de a intărzia pe căt posibil montarea unei proteze in genunchi.

Dr Rodica Marinescu, şeful Departamentului de artroscopie de la Spitalul Colentina, explică alte metode de a intărzia pe căt posibil montarea unei proteze in genunchi. Cănd se rup ligamentele de la genunchi, acesta suferă de o accentuată instabilitate. Se impune refacerea ligamentelelor nu numai pentru corectarea instabilităţii genunchiului, ci şi pentru intărzierea degradării acestuia, adică intărzierea artrozei. Ligamentele rupte trebuie refăcute destul de repede, pănă cănd artroza n-a apucat să strice jumătate din genunchi. Cănd se rup ligamentele incrucişate, şi ele se refac prin artroscopie.

Un alt motiv de uzură a genunchiului este cănd acesta este in formă de "x" sau in formă de "o". Deci oasele gambei şi pulpei nu pică ax in ax in genunchi.

In aceste condiţii, genunchiul se uzează mai uşor. Corectarea axului mecanic incepe prin fracturarea, cu o daltă, a osului care a deviat de la ax şi apoi se introduce in acest os sau se scoate un mic  triunghi osos. Operaţiunea se face tot artroscopic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă