x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Planta ginseng reda virilitatea

Planta ginseng reda virilitatea

25 Mar 2005   •   00:00

Recent a fost explicat stiintific mecanismul prin care ginsengul a devenit campion in combaterea disfunctiilor erectile.



  • de MAGDA MARINCOVICI

  • TRATAMENT. Ginsengul - sub forma de extracte sau ceaiuri - este unul dintre cele mai eficiente afrodiziace
    In mod traditional, ginsegul este indicat impotriva tulburarilor de sexualitate. Iata ca studii recente demonstreaza mecanismul prin care planta reuseste sa readuca bucuria in multe cupluri. Astfel, cercetatorii au stabilit ca ginsengul favorizeaza sinteza monoxidului de azot la nivelul corpului erectil. Monoxidul de azot (NO) antreneaza modificari la nivelul celulelor si imbunatateste aportul de sange in penis.

    SPECII. Sunt cunoscute trei specii. Ginsengul in stare salbatica creste in regiunile umede ale Chinei de Nord, Manciuriei si ale Coreei. De peste 4000 de ani, aceasta specie este considerata de chinezi un remediu miraculos al tulburarilor de erectie. De altfel, ginsengul este cea mai folosita planta medicinala de catre populatiile orientale.

    Eleutherococcus senticosus este denumirea in limba latina a celei de-a doua specii, numita ginseng siberian. Ea se gaseste din belsug in Siberia, Japonia, China si Coreea.

    Despre aceasta specie se stie ca este mai putin performanta sub aspectul tratarii disfunctiilor erectile. A treia specie - Panax quinquefolius - este ginsengul american.

    Proprietatile ginsengului sunt datorate asocierii a 11 substante din familia saponinelor. Experimentele au confirmat legatura directa dintre administrarea de ginseng, tratarea disfunctiilor erectile si cresterea libidoului. Un studiu realizat pe un esantion de 90 de barbati care primeau fie ginseng corean, fie un medicament destinat acestor afectiuni aduce dovezi incontestabile. Barbatii carora li s-a administrat ginseng prezentau o ameliorare de aproximativ 60% a functiei erectile, comparativ cu grupul barbatilor care urmau tratamentul cu medicamente.

    Ginsegul se prezinta sub mai multe forme: extracte, ceaiuri, pudre, radacini uscate, vinuri etc. Dintre acestea, extractele si ceaiurile sunt apreciate pentru capacitatea de a imbunatati rapid functia erectila. Extractele si ceaiurile din ginseng prezinta avantajul ca sunt absorbite foarte bine principiile active. RECOMANDARI. Autorii studiilor atrag atentia ca "tratamentul" cu ginseng va incepe cu doze mici, care vor fi treptat marite, cu multa prudenta in cazul persoanelor hipertensive. Dozele obisnuite in cazul extractelor sunt intre 100 si 200 mg zilnic. In cazul dozelor de peste 3.000 de mg se inregistreaza o crestere a tensiunii, eruptii pe piele, diaree, tulburari ale somnului, anxietate, slabiciune etc. Se recomanda asocierea extractului de ginseng cu suplimente de minerale.
    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă ginseng