x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Apendicita si mastile ei

Pulsul medicinei - Apendicita si mastile ei

de Florin Condurateanu    |    06 Ian 2007   •   00:00
Pulsul medicinei  -  Apendicita si mastile ei

Apendicita imbraca de multe ori diverse masti derutante, asa ca diagnosticul nu e o bagatela. Printre medici chiar umbla vorba ca e mai greu sa pui diagnosticul de apendicita decat s-o operezi.

Apendicita imbraca de multe ori diverse masti derutante, asa ca diagnosticul nu e o bagatela. Printre medici chiar umbla vorba ca e mai greu sa pui diagnosticul de apendicita decat s-o operezi. Lamureste care sunt semnele ca e vorba de o apendicita prof. dr. Nicolae Iordache, sef de sectie chirurgie la Spitalul "Sf. Ioan".

Principalul simptom este durerea ivita in partea inferioara a abdomenului, in dreapta, cam in zona osului iliac. Durerea debuteaza in capul pieptului si abia apoi coboara in dreapta jos, cu iradiere si in coapsa piciorului drept. Semne de apendicita sunt si pierderea poftei de mancare si senzatia de greata insotita de varsaturi.

Este vorba despre o apendicita si cand pacientul e febril, dar rar temperatura creste peste 38 de grade. In analiza sangelui se constata o crestere a numarului de globule albe. Si ecografia arata eventual un contur dublu al apendicului ca urmare a edemului.

Dar la femei aceasta durere in dreapta jos poate fi confundata cu o anexita, dupa cum si necazul la vezica biliara poate aduce astfel de simptome.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă apendicita