PULSUL MEDICINEI
Există căteva soluţii la chinuitoarea ecuaţie a slăbirii. O serie de principii sunt de bun-simţ şi nu presupun spaima caloriilor, a insumărilor permanente a bagajului caloric adus de fiecare aliment in parte.
PULSUL MEDICINEI
Există căteva soluţii la chinuitoarea ecuaţie a slăbirii. O serie de principii sunt de bun-simţ şi nu presupun spaima caloriilor, a insumărilor permanente a bagajului caloric adus de fiecare aliment in parte.
Omul care se hotărăşte să slăbească trebuie să-şi amintească clar că unul din principiile temeinice este să nu se scoale ghiftuit de la masă. Ca să nu depui ditamai caloriile pe burtă, trebuie să inchei masa simţind că ai mai mănca.
Cănd ai doar o masă pe zi, te aşezi hămesit in faţa farfuriei, se bat turcii la gura ta şi infuleci pănă stomacul nu mai are nici un colţişor liber. E cea mai sigură cale spre ingrăşare.
Se spune că trebuie să-ţi pui in farfurie o cantitate de măncare cam căt crezi că ai putea mănca, dar să nu consumi decăt o treime din această cantitate.
Mai trebuie să se reţină un alt principiu, şi anume acela de a mesteca conştiincios măncarea in gură, pentru a porni digestia incă din cavitatea bucală şi a lăsa să se umecteze alimentele cu saliva atăt de bogată in enzime. Măncarea trebuie plimbată prin gură cu răbdare, vorba aceea "să mesteci şi apa".
Citește pe Antena3.ro