x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

08 Apr 2004   •   00:00

Cancerul de prostata

Nu exista nici o legatura intre activitatea sexuala a barbatilor si cancerul de prostata, arata un studiu publicat de Journal of the American Medical Association. Dr. Michael Leitzmann, coordonatorul echipei de la Institutul National de Oncologie de la Bethesda, statul Maryland, a afirmat ca rezultatele studiului au demonstrat ca „frecventa ejacularilor nu este asociata cu un risc accentuat de imbolnavire de cancer de prostata".

Ambulanta, in colaps

Activitatea Serviciului de Ambulanta Covasna este in pericol de a fi paralizata din cauza datoriilor acumulate catre furnizori. Directorul acestui serviciu, dr. Tiberiu Postoaca, a declarat ca numai valoarea restantelor catre furnizorii de carburanti se ridica la 370 de milioane de lei. Astfel, masinile ambulantei ar putea in orice moment sa ramana fara carburanti, furnizorii refuzand alimentarea pe datorie.

Operatie cu racirea corpului

O echipa de chirurgi si cardiologi au inceput miercuri, la Clinica de Cardiologie din Timisoara, o operatie in premiera in Romănia, in cazul unui bolnav care are cheaguri de sange pe artera pulmonara, pentru interventie fiind necesara o tehnica speciala de racire a corpului pacientului. Potrivit Pro TV Timisoara, barbatul supus interventiei chirurgicale se misca greu de un an si respira cu dificultate din cauza unei afectiuni grave.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă