x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Şase produse care provoacă oboseală şi somnolenţă

Şase produse care provoacă oboseală şi somnolenţă

de Agerpres    |    20 Aug 2012   •   20:01

Produsele achizitionate in supermarketuri sunt adeseori responsabile de lipsa de putere si de oboseala pe care le resimte omul, afirma cercetatori americani, la capatul unui amplu studiu pe aceasta tema. Astfel, concluzioneaza ei, consumul unor produse alimentare populare poate avea un impact negativ semnificativ asupra performantei de zi cu zi, potrivit portalului MedDaily.

In finalul acestui studiu, cercetatorii americani au intocmit o lista cu astfel de produse, in care au inclus alimentele cele mai frecvent cumparate din supermarketuri.

Pe primul loc se situeaza bauturile alcoolice, care provoaca somnolenta si impiedica organismul sa se relaxeze. Urmeaza dulciurile, responsabile de modificari ale nivelului de glucoza in sange si care favorizeaza astfel o stare puternica de oboseala organismului uman. Pe locul trei se situeaza carnea de curcan: proteinele din componenta sa provoaca o scadere a eficientei din cauza efectului lor de relaxare.

Aceasta lista include si produsele fainoase, inclusiv pastele din faina alba. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei in sange, care provoaca o crestere exploziva de energie, precum si un recul rapid al acesteia.

Respectivul clasament se incheie cu alimentele prajite, a caror digestie necesita foarte mult timp in comparatie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv.

×
Subiecte în articol: oboseala alimentatie supermarket somnolenta