x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Secretele experţilor

Secretele experţilor

de Irina Cristea    |    28 Aug 2010   •   00:00
Secretele experţilor
Sursa foto: wallpaper-ipad.fr/

Un trup fantastic se cunoaşte nu doar pe exterior. Forma fizică bună înseamnă şi să ne simţim bine şi să fim sănătoşi. Jurnaliştii de la Daily Mail i-au luat la întrebări pe cei mai renumiţi experţi britanici în nutriţie, medicină şi frumuseţe şi le-au "smuls" secretele cu ajutorul căroar atât ei, cât şi clienţii lor arată mereu ca un milion de dolari.



"Multe dintre aşa-zisele secrete sunt, de fapt, ritualuri simple de care toată lumea aude, dar pe care puţini le şi pun în practică. De pildă, sfatul meu de a pieptăna părul în timp ce balsamul acţionează. Părul se va clăti mai bine, va fi mai uşor de uscat şi va avea un plus de strălucire", spune stilista Denise McAdam, a cărei listă de clienţi include numeroase celebrităţi din Regatul Unit. Un sfat de la machiorul Hana Sutherland: "Folosiţi fardurile pe bază de minerale. Nu blochează porii, vă scapă de aspectul de «tencuială» şi economisiţi şi timp, pentru că multe sunt în formula «mai multe produse într-unul singur»". Pentru îngrijirea dinţilor, medicul dentist Teresa Day recomandă periuţa electrică. Motivele - curăţă placa mai eficient şi afectează mai puţin gingiile, pe care o periere prost făcută le poate răni. Un alt sfat: "Când consumaţi sucuri de fructe, beţi-le cu paiul, pentru ca dinţii să nu intre direct în contact cu fructoza", spune dr Day.

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, tehnica duşurilor reci n-are moarte. "Un jet de apă rece din cap până-n picioare tonifiază pielea şi stimulează sistemul imunitar. Sunt suficiente 30 de secunde", spune dr Ian Drysdale, membru al Colegiului britanic de medicină osteopată. Un ficat bine întreţinut este esenţial pentru sănătate, punctează specialiştii de la facultatea de medicină a Universităţii Southampton. Ei propun ca fiecare persoană să-şi impună să nu se atingă de alcool trei zile pe săptămână. Un alt sfat pentru amatorii de licori bachice: înainte de a reduce numărul paharelor, reduceţi-le dimensiunile. Achiziţionaţi-vă pahare mai mici, e un prim pas eficient pentru un consum mai scăzut.

Un sfat pentru prevenirea problemelor cu oasele: renunţaţi la băuturile pe bază de cola! Un studiu publicat în revista de specialitate Osteoporosis International arată că persoanele care consumă zilnic litri de cola au o densitate osoasă cu 5,4% mai mică decât persoanele mai puţin sau deloc pasionate de această băutură.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă