x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Studiu - Copiii grasi devin adulti obezi

Studiu - Copiii grasi devin adulti obezi

de Liana Hainarosie    |    22 Oct 2005   •   00:00
Studiu - Copiii grasi devin adulti obezi

Copiii sub 2 ani care sunt supraponderali prezinta de noua ori mai multe riscuri decat ceilalti sa devina obezi la adolescenta si apoi la maturitate. Acesta este concluzia unui studiu aparut recent in publicatia British Medical Journal. Impreuna cu echipa sa, dr. Janis Baird, de la Universitatea din Southampton, a realizat o serie de studii cu privire la micutii supraponderali. Rezultatele au aratat ca bebelusii prea grasuti au de noua ori mai multe riscuri de a se confrunta cu obezitatea in viitor, comparativ cu micutii care nu au probleme cu greutatea.

"Copiii care au indicele masei corporale foarte mare sau cei care iau in greutate foarte repede in primii doi ani de viata au un risc major de a deveni obezi la maturitate", a declarat pentru Reuters doctorul Janis Baird. De vina pentru luarea in greutate in primii ani de viata ar putea fi o serie de factori precum modul in care sunt hraniti, momentul in care au fost intarcati si chiar mediul in care traiesc, spun specialistii.

ATENTIE, PARINTI! Tinand cont ca, in Europa, unul din cinci copii este supraponderal, parintii trebuie sa supravegheze cu atentie evolutia greutatii micutilor. In special, pana la 2 ani! Conform unui alt studiu britanic, parintii nu dau importanta acestui subiect! Dintre 277 de copii inclusi in studiu, 19% erau supraponderali. Doar un 25% dintre parintii copiilor cu probleme de greutate au recunoscut ca odraslele lor sufereau din cauza excesului ponderal. In schimb, 33% dintre mamele copiilor obezi au afirmat ca micutii lor au o greutate normala varstei lor. (Liana Hainarosie)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă