x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Temperatura şi ovulaţia

Temperatura şi ovulaţia

de Florin Condurateanu    |    17 Aug 2007   •   00:00

Pentru stabilirea diagnosticului de infertilitate trebuie investigaţii complexe la care să fie supuşi ambii parteneri. Explică această temă şef de lucrări dr Anca Simionescu, medic primar ginecolog la Maternitatea Filantropia. Mai intăi este investigat bărbatul, căci este mai simplu, prin spermogramă şi spermocultură.

Pentru stabilirea diagnosticului de infertilitate trebuie investigaţii complexe la care să fie supuşi ambii parteneri. Explică această temă şef de lucrări dr Anca Simionescu, medic primar ginecolog la Maternitatea Filantropia. Mai intăi este investigat bărbatul, căci este mai simplu, prin spermogramă şi spermocultură. Trebuie văzut dacă el nu are malformaţii, hipertensiune, diabet, ulcer, dacă n-a fost operat la nivelul organelor genitale de hernie inghinală etc. Femeia trebuie controlată dacă are un aparat genital integru, trompe şi uter normale, dacă ovarul funcţionează normal.

Importantă este şi vărsta. Vărsta maximă de fertilitate a femeii este de 25 de ani. Şi cu toate că la 25 de ani există un vărf de fertilitate, şansa de graviditate este totuşi de 25%. Trebuie făcute investigaţii, printre acestea analiza cavităţii uterine, in sensul că in casa uterină e bine să aibă loc modificări in timpul ciclului menstrual. Trebuie investigată şi activitatea ovariană, temperatura la menstruaţie trebuie să crească de la 36,4 la 37,2 pentru o ovulaţie normală.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă