x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Top cele mai frecvente boli de vară la copii

Top cele mai frecvente boli de vară la copii

10 Iul 2013   •   14:22
Top cele mai frecvente boli de vară la copii

Vara, anotimpul vacantei, care te duce cu gandul la mare, la soare si nicidecum la boli. Cu toate acestea, o multime de afectiuni pot aparea in sezonul cald, mai ales la copii si, daca nu le previi, poti ajunge la spital si nu in concediu.

1. Faringita streptococica

Desi consideri ca streptococul poate fi luat doar din scoala, lucrurile nu stau chiar asa. Streptococul se transmite foarte usor prin secretiile tractului respirator. Principala modalitate de a preveni raspandirea bolii este igiena temeinica. Atunci cand copilul tau se confrunta cu faringita streptococica, schimba periuta de dinti pentru a preveni reimbolnavirea dupa ce a terminat antibioticul.
 
2. Otita externa

Este o inflamatie a conductului auditiv extern si/sau a sau a pavilionului auricular. Otita externa este insotita de o durere intensa, initial sub forma de junghi, care se continua cu dureri mari, noaptea, in special, chiar si la atingerea pavilionului urechii. Alte simptome sunt infundarea urechii, scaderea auzului, tumefierea zonelor vecine sau secretii purulente din conductul auditiv extern.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: boli boli de vara copii