x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Trei dintre cei cinci pacienţi de la Timişoara au gripă AH1N1

Trei dintre cei cinci pacienţi de la Timişoara au gripă AH1N1

25 Iun 2009   •   00:00

Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 în cazul a trei dintre cei cinci pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara pentru că prezentau simptomele bolii, cazurile fiind depistate în urma unei alerte primite prin reţeaua europeană.



Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, Dorian Vancea, a declarat că cinci persoane au fost internate în unitatea medicală, cu suspiciuni de gripă AH1N1, probele recoltate de la aceştia urmând să fie analizate la Bucureşti.

"Sunt cinci persoane internate, doi adulţi şi trei copii internaţi cu suspiciunea că ar prezenta virusul AH1N1, le-au fost prelevate probe de analize şi aşteptăm rezultatul de la institutul din Capitală. Pacienţii sunt bine şi sunt supravegheaţi de medici", a spus Dorian Vancea.

Cele cinci persoane au sosit, la sfârşitul săptămânii trecute, din Statele Unite ale Americii şi au călătorit în avion cu un copil diagnosticat cu virusul AH1N1. Pentru că s-au simţit rău, cele cinci persoane s-au prezentat la spitalul din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, de unde medicii le-au trimis la Timişoara pentru analize mai complexe.

La Timişoara, au fost înregistrate, până acum, două cazuri de îmbolnăvire cu noua gripă, la o fetiţă care a sosit de pe continentul nord-american şi la un bărbat care a călătorit în acelaşi avion cu ea. Fetiţa a fost deja externată din spital, însă bărbatul a rămas internat la Spitalul "Victor Babeş".

România a confirmat primul caz de gripă AH1N1 în 27 mai şi, de atunci până în prezent, au fost înregistrate 25 cazuri, inclusiv cel de marţi. Primul caz din România de gripă cu noul virus a fost identificat la o femeie din Bucureşti, revenită din SUA, în 23 mai.

Toate cazurile de gripă din România au fost de import, adică persoane care au venit în ţară bolnave, nefiind înregistrat niciun deces.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă gripă