x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vara e vremea infecţiilor cu candida. 4 greșeli de evitat

Vara e vremea infecţiilor cu candida. 4 greșeli de evitat

de Magda Bucur    |    14 Iul 2015   •   20:49
Vara e vremea infecţiilor cu candida. 4 greșeli de evitat

Cea mai răspândită infecție genitală care afectează femeile este candidoza vaginală. Orice femeie sa confruntat cel puțin o dată în viață cu acest tip de infecție, care poate recidiva, atunci când igiena intimă este neglijată. Adesea, însă, din exces de zel, unele femei fac greşeli care favorizează reapariția infecției. Iată care sunt cele mai frecvente.

Dușurile prea dese. Duşurile sunt importante în menținerea igienei intime, mai ales vara, însă cu măsură. Băile lungi în apă caldă, duşurile în zona intimă mai mult de două ori pe zi, precum şi spălarea cu un săpun cu pH agresiv înlătură stratul protector format în mod normal de flora vaginală pentru combaterea infecțiilor.

Folosirea produselor nepotrivite. În comerț există tot felul de geluri sau sprayuri de împrospătare, însă adesea a cestea nu au pHul po trivit zonei intime. Zona genitală este foarte delicată, de aceea produsele care conțin parfum sau au proprietăți antibacteriene pot dezechilibra mediul uşor acid al vaginului şi provoca iritații sau chiar infecții. Metoda de șter-gere.

După utilizarea toaletei, hârtia igienică trebuie folosită dinspre față spre spate, iar în cazul urinei, ştergerea prin frecare nu e recomandată, ci doar o tamponare uşoară. Lenjeria intimă neadecvată. Articolele din materiale sintetice favorizează migrarea bacteriilor, împiedică evaporarea transpirației şi a secrețiilor, astfel că se creează un mediu umed, propice dezvoltării infecțiilor. Lenjeria intimă trebuie să fie din bumbac deoarece lasă pielea să respire.

De asemenea, în timpul nopții este recomandat să nu purtați deloc lenjerie intimă pentru a menține prospețimea şi pentru a preveni înmulțirea bacteriilor cauzată de căldură şi de umiditate.

Medicii recomandă folosirea unor produse de curăţare cu pH neutru și, eventual, pe bază de ingrediente naturale, cum sunt extractul de arbore de ceai, extractul de aloe vera, glicerina, acidul hialuronic, acidul lactic, probioticele din iaurt filtrat.
 

×
Subiecte în articol: candida