x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 15 octombrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 15 octombrie 2004

15 Oct 2004   •   00:00
GRIPA AVIARA, GREU DE PREVENIT. Peste 200 de specialisti si producatori de vaccinuri, reuniti la un congres mondial organizat la Lyon, au ajuns la concluzia ca este foarte greu sa se puna la punct un vaccin in cazul unei epidemii de gripa aviara. Acesta este un semnal de alarma avand in vedere ca, potrivit unui scenariu realizat de Institutul francez de supraveghere a sanatatii, daca in Franta ar izbucni o epidemie de gripa aviara, ar fi afectate 9-12 milioane de oameni.

FRIG IN SPITAL. Bolnavii de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova sunt nevoiti sa poarte haine de iarna peste pijamale, caciuli, iar cadrele medicale se plang ca tremura de frig in cabinete. Cei mai afectati sunt nou-nascutii, gravidele si arsii. Unele cadre medicale si unii pacienti au adus radiatoare si calorifere electrice de acasa. "Din cauza frigului, gravidele sunt incordate si nu pot sa nasca. Nasterile sunt ingreunate, pentru ca nu poti sa tremuri de frig si sa stai relaxata in acelasi timp. Nici bebelusii nu pot fi tinuti in frig. Persoanele cu arsuri au si ele nevoie de caldura, a precizat dr. Florin Zamfirescu, din cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica. Regia Autonoma de Termoficare nu a inceput inca sa livreze agent termic. Motivul: nu s-au inregistrat inca temperaturi de sub 10 grade Celsius, timp de trei zile consecutiv. Conducerea spitalului face tot posibilul sa livreze caldura, macar pe timp de noapte. "Nu este caldura pentru ca nu puteam pune in functiune centrala de abur fara a fi efectuata revizia la instalatiile de la subsol", a declarat seful Serviciului Administrativ al Spitalului de Urgenta Craiova, Petre Iordache. (Cristian Vasilcoiu)

OBEZITATE. Chirurgia este eficienta in majoritatea cazurilor pentru tratarea obezitatii, se arata intr-o analiza a 136 de studii internationale. Interventiile chirurgicale in cazul persoanelor suferind de obezitate au condus la pierderi in greutate de 61,2% in medie, adica 45 de kilograme, precizeaza cercetatorii. Reducerea stomacului, instalarea de inele pentru reducerea tubului digestiv, ablatiuni ale unei parti a intestinului subtire sunt cele mai frecvente operatii pentru tratarea obezitatii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă