x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA - Stirile zilei 30 aprilie 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 30 aprilie 2004

30 Apr 2004   •   00:00

Alergia face ravagii

Fundatia pentru Cercetari Medicale a lansat un vast program de cercetari asupra alergiilor. Acestor proiecte le sunt alocate, in acest an, 3,5 milioane de euro, suma destinata unei patologii in crestere mai ales in tarile industrializate. Numerosi specialisti din Germania, Austria, Franta, Italia si alte tari se vor reuni la sfarsitul acestei saptamani pentru a stabili caile de actiune cele mai eficiente. Potrivit OMS, in 1980, 10% din populatia globului suferea de alergii, iar in prezent s-a ajuns la 30%.

SOS diabeticii

Cei peste 7.000 de bolnavi de diabet din judetul Valcea nu beneficiaza de medicamentele necesare. Medicul primar diabetolog Gheorghita Nicut a declarat ca valcenii bolnavi de diabet au la dispozitie o singura farmacie care le elibereaza retetele, iar lipsa medicamentelor cu administrare orala se face din nou simtita. Diabeticii din Valcea nu beneficiaza de reteta gratuita decat o data la doua luni, iar deseori farmacistii nu onoreaza retetele din lipsa de fonduri.

Tumoare-gigant

Ieseanca Ana Vasiliu, in varsta de 46 de ani, a trait mai multi ani fara sa stie ca in cap i s-a dezvoltat o tumoare de marimea unei portocale. Din acelasi loc neurochirurgii ii extirpasera, in urma cu patru ani, o alta formatiune canceroasa, dar de marime mai mica. „In timpul unui control de rutina au fost descoperite semne de recidiva a tumorii extirpate. Din cauza formatiunii care avea o marime considerabila am fost nevoiti sa intervenim de urgenta pentru rezectarea acesteia", a declarat prof. dr. Hortensiu Aldea, Seful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului „Sfănta Treime".
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă