Epidemia de obezitate a determinat producătorii de haine pentru copii din Marea Britanie să schimbe măsurile standard, pe care le foloseau de două decenii.
Multe dintre hainele pentru copii sunt prea mici pentru talia lor din ce în ce mai mare. Fiindcă mulţi dintre ei sunt supraponderali sau obezi, se îmbracă din magazinele cu haine pentru adulţi. În consecinţă, câteva dintre cele mai mari magazine de haine pentru copii şi-au unit forţele pentru a redimensiona bluzele, rochiţele şi pantalonii pentru copii, potrivit Daily Mail.
SCANĂRI TRIDIMENSIONALE
Cu ajutorul unor scannere 3D de ultimă generaţie, specialiştii vor măsura 6.000 de băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani pentru a vedea în ce măsură s-au schimbat formele acestora de-a lungul anilor. Datele obţinute de la aceste măsurători vor fi folosite pentru a crea mărimi noi, adaptate structurii anatomice actuale a copiilor. Ultimele măsurători au fost efectuate în Marea Britanie în 1990, pe vremea când obezitatea nu luase proporţiile unei epidemii. "Mărimile pentru copii se schimbă şi, ca mulţi alţi producători, noi confecţionăm haine folosind măsurile de acum aproape 20 de ani. Copiii au acum alte dimensiuni şi trebuie să ţinem cont de acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al unui magazin de haine pentru copii.
MAI ÎNALŢI ŞI MAI SOLIZI
Magazinele pentru copii îşi vând hainele ţinând cont de obicei de vârsta copilului (de exemplu, tricou pentru 7-8 ani sau 10-11 ani), însă de câţiva ani părinţii sunt nevoiţi să aleagă produsele vestimentare dintr-o categorie de vârstă mai mare decât cea a copilului lor. Pentru adolescenţi există mărimile "small", "medium", "large" şi "extra large", însă magazinele rămân cu hainele "small" pe raft şi le vând mai degrabă pe cele de dimensiuni mari. Aceasta pentru că, au explicat specialiştii, copiii şi adolescenţii sunt acum mai înalţi şi mai solizi decât în trecut, iar obezitatea a luat amploare în rândul acestora. În curând, hainele vor fi adaptate nu doar modei, ci şi vârstei copilului, cu formele şi dimensiunile actuale, cred producătorii. În Uniunea Europeană sunt în jur de 14 milioane de copii supraponderali şi obezi, iar Marea Britanie se clasează pe primul loc.
Citește pe Antena3.ro