x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 10 sfaturi esențiale pentru o bună funcționare a rinichilor

10 sfaturi esențiale pentru o bună funcționare a rinichilor

21 Noi 2015   •   18:18
10 sfaturi esențiale pentru o bună funcționare a rinichilor

Rinichii, organe de mici dimensiuni, sunt importanți pentru buna funcționare a organismului, jucând un rol esențial în procesele de detoxificare. Din cauza obiceiurilor nesănătoase sau a alimentației greșite rinichii se pot îmbolnăvi și, din păcate, de cele mai multe ori, bolile renale nu sunt sesizate decât în stadii avansate.

Totuși există anumite indicii care ar trebui să vă dea de gândit, scriu specialiștii de la www.naturallife.com. Cele mai frecvente simptome ale afecțiunilor renale sunt: febră sau frisoane, pungi sub ochi, oboseală, pierdere în greutate, urină de culoare închisă, dureri abdominale, mâncări și piele palidă.

Pentru a evita bolile de rinichi medicii recomandă:

1. Lăsați-vă de fumat! Potrivit unui studiu realizat în 2007 de medicii americani, nicotina este unul din principalii factori care conduc la afecțiuni renale.

2. Mențineți în parametri normali: nivelul zahărului din sânge, colesterolul, tensiunea arterială.

3. Schimbați-vă dieta! Limitați consumul de băuturi carbogazoase, în special al acelora care conțin sirop de fructoză. Consumați o cantitate mare de fructe și legume, cereale integrale (neprocesate), evitați alimentele bogate în grăsimi și sare și alegeți ca sursă de proteine peștele sau pieptul de pui.

4. Îmbunătățiți-vă digestia! Consumați alimente probiotice și prebiotice, alimente bogate în fibre și evitați vegetalele tratate cu pesticide.

5. Evitați analgezicele și pastilele în general! Medicamentele au un efect devastator asupra rinichilor, dar dacă aveți nevoie de tratament medicamentos, consumați lapte de 2-3 ori pe zi.

6. Fiți activ! Faceți exerciții aerobice de 5-6 ori pe săptămână.

7. Evitați alcoolul! Consumul excesiv de băuturi alcoolice cauzează hipertensiune și deshidratare.

8. Beți cel puțin 6-8 pahare de apă plată sau filtrată în fiecare zi.

9. Eliminați sursele de stres! Medicii recomandă yoga, meditația sau alte activități relaxante pentru a reuși să combateți stresul cotidian.

10. Consumați ceaiuri de păpădie și de urzică pentru a îmbunătăți starea de sănătate a rinichilor și a preveni pietrele sau nisipul.
 

×
Subiecte în articol: rinichi boli de rinichi