x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 6 alimente de care să nu te mai atingi dacă vrei să slăbești

6 alimente de care să nu te mai atingi dacă vrei să slăbești

01 Apr 2019   •   23:30
6 alimente de care să nu te mai atingi dacă vrei să slăbești

Am observat că reacționați mai bine la exemple concrete decât la reguli generale. E adevărat, treaba asta cu slăbitul nu este chiar simplă, nu dacă vrei să fie sănătos și de durată, dar nici foarte complicată nu este. 

V-am tot dat exemple concrete ce să mâncați dacă vreți să slăbiți. Am zis că ar fi nimerit să vă spun, tot cu exemple, și ce ar trebui să evitați. Așadar, iată 6 exemple:

1. Gustări care conțin doar carbohidrați

Și asta pentru că aceștia sunt repede metabolizați și transformați în energie, iar zahărul ajunge foarte repede în sânge. Răspunsul organismului va fi să producă insulină, să reducă nivelul de zahăr din sânge și uite așa, foarte repede, veți simți nevoia de noi carbohidrați. Ceea ce nu e bine.

Mai bine mâncați, în loc, gustări mai complexe, care conțin și proteine și grăsimi sănătoase și carbohidrați. De exemplu câteva migdale sau o felie de pâine neagră cu unt de arahide. Senzația de sațietate va fi de lungă durată și veți avea și energie.

2. Mâncare foarte procesată

Simplitatea este cheia oricărei diete deci cel mai indicat este să vă întoarceți cât mai mult posibil la alimentele de bază, care să fie proaspete. Orice cumpărați de la supermarket conține foarte mulți conservanți. Este și logic din moment ce alimentele respective trebuie să reziste cât mai mult. Acestea, de cele mai multe ori, conțin calorii goale care doar că vor fi transformate de organism în depozite de grăsimi însă senzația de sațietate nu va fi de durată plus că organismul nu va primi nutrienții de care are nevoie iar carențele sale se vor traduce printr-o poftă de mâncare crescută sau pentru anumite gusturi: dulce, sărat, gras. Iar satisfacerea acestora nu vor face decât să agraveze problema. 

În cel mai fericit caz, produsele despre care vorbesc conțin o cantitate mare de sodiu, conservant natural, care, însă, vă va face să rețineți apă și să vă umflați ca un balon.

3. Batoane de cereale

Da, știu, teoretic au multe fibre și vă ajută să slăbiți. Practic aportul de fibre trebuie să fie unul constant pe parcursul zilei pentru a avea efectul dorit, acela de reglare a tranzitului intestinal și de stimulare a digestiei. Mai bine mâncați un fruct, legume sau hummus, de exemplu.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×