x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 9 alimente care luptă împotriva depresiei mai bine decât medicamentele

9 alimente care luptă împotriva depresiei mai bine decât medicamentele

13 Iun 2017   •   16:02
9 alimente care luptă împotriva depresiei mai bine decât medicamentele
Sursa foto: pexels.com

Depresia are efecte la nivel fizic la fel cum are la nivel psihic, de aceea tratamentul folosit trebuie să fie capabil să ţintească asupra ambelor zone pentru a asigura sănătatea.

Această nouă băuturi şi alimente, listate de Healthy Food House, luptă împotriva depresiei:

1. Afine

Afinele au proprietăţi antioxidante care reduc stresul, principala cauză a depresiei. De asemenea, susţin dezvoltarea de noi celule, un alt mod de tratare a depresiei.

2. Banane

Aceste fructe sunt bogate în triptofan, precursor al serotoninei, hormon care contribuie la senzaţia de bine.  Mai mult, bananele sunt bogate în potasiu şi magneziu.

3. Migdale

Magneziul este un tratament miraculos în tratarea migrenelor şi depresiilor, iar 100 de grame de migdale conţin 268 mg de magneziu.

4. Avocado

Avocado este bogat în potasiu. 100 de grame conţin 485 de mg de potasiu. Asigură-te că mănânci avocado zilnic, întrucât un adult are nevoie de 4.700 de mg de potasiu pe zi.

5. Asparagus

Bogat în acid folic şi vitamina B, îmbunătăţeşte performanţele psihice.

6. Ciocolata

Ciocolata neagră sau, în special, cacao măresc cantitatea de serotonină şi dopamină din creier şi scad nivelul de cortizol, hormon eliberat în condiţii de stres. Asigură-te că mănânci 40 de grame de ciocolată zilnic.

7. Spanac

Bogat în acid folic care măreşte, de asemenea, nivelul  de dopamină şi serotonină din creier. Spanacul este bogat în magneziu.

8. Somon

Somonul conţine acid gras omega-3, sursă de energie.  Un consum de acizi graşi de omega-3 ajută la menţinerea sănătăţii mentale.

9. Ceai verde

Ceaiul verde este folosit în tratarea depresiei de milenii.  Ceaiul verde conţine polifonoli care îmbunătăţesc doza de dopamină a creierului şi asigură glucoza.

×
Subiecte în articol: alimentatie depresie tratament sanatate