Cardiologii sunt îngrijorați de scăderea vârstei la care se înregistrează afectiuni grave ale inimii. Prof .dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Cardiologie, a semnalat ca se înregistrează tot mai multe cazuri de infarct la persoane din categoria de vârstă 35-50 de ani. Vârsta de risc era situată după 50 de ani, pentru infarct.
Cauzele apariției afecțiunilor cardiace sunt legate de regimul sedentar, fumat, alimentatie nesănătoasă, cu un consum mare de sare. Maria Dorobanțu a subliniat că se impun programe ample de prevenție și educație, începând de la vârsta școlară.
La Prima Conferință Europeană de Microcirculație Coronariană și Hipertensiune (17-18 februarie, Sinaia) a fost difuzat cel mai recent studiu de prevalență a hipertensiunii și factorilor de risc, SEPHAR III, care relevă că 7,4 milioane de persoane adulte suferă de hipertensiune.
Prof. dr. Maria Dorobanțu ne-a declarat că medicamentele aflate la dispoziție în România pot asigura un tratament corect al hipertensiunii arteriale.
Problema este că 1 din cinci români nu stie că are hipertensiune arterială. Boala este diagnosticată frecvent cu diabetul asociat și obezitatea.
Medicii atrag atenția că alimentația puternic sodată creste riscul de aparitie al hipertensiunii. Românii consumă in medie o doza dublă de sare - 12grame/zi, față de cantitatea normală de 6 grame /zi , a spus prof.dr. Dorobanțu.
Citește pe Antena3.ro