x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Amelioraţi anxietatea

Amelioraţi anxietatea

25 Aug 2012   •   20:30
Amelioraţi anxietatea

Anxietatea reprezinta o reactie normala la situatiile de amenintare. In cazul anumitor femei, totusi, emotia este atat de puternica, incat reusesc cu dificultate sa-si vada de viata. Medicii estimeaza ca una din patru persoane, majoritatea dintre ele femei, sufera de tulburari anxioase in anumite momente ale vietii lor. Aceasta poate cunduce la atacuri de panica, palpitatii, greata, durere in piept, ameteala si alte simptome. Atacurile pot fi atat de puternice, incat persoana respectiva alearga la spitalul de urgenta crezand ca a facut infarct. O tulburare anxioasa in plina desfasuarea constituie o problema serioasa care necesita atentie medicala. In amjoritatea cazurilor totusi, femeile pot controla anxietatea usoara pana la moderata prin cativa pasi simpli.

Pregatiti-va. Unele lucruri, cum ar fi interviurile pentru o slujba sau discursul in fata unui grup de persoane, sunt in mod special destinate sa provoace o anxietate anticipativa. Una dintre cle mai bune modatitati de a controla este de a fi cat se poate de pregatita - prin repetarea prezentarii in avans, de exemplu, sau prin a invata mai multe despre compania unde doriti sa va angajati.

Respirati adanc de cateva ori. Reprezinta unul dintre cele mai bune moduri de a reduce respiratia rapida, accelerarea pulsului sau alte manifestari ale anxietatii.

Opriti gandurile irationale. Oamenii se simt frecvent anxiosi din cauza a ceea ce expertii numesc "gandire catastrofica' - credinta ca se va intampla ceva rau.
Daca asta vi se intampla si dumneavoastra, imaginati-va o lumina rosie care clipeste – si strigati in minte "Stop!' In acelasi timp, distrageti-va atentia- numarand invers incepand de la o suta, de exemplu. Mintea dumneavoastra va reusi cu greu sa revina la aceleasi ganduri ingrijoratoare.

×