x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bacalaureat 2015. Ce mâncăm în timpul examenelor

Bacalaureat 2015. Ce mâncăm în timpul examenelor

10 Iun 2015   •   18:07
Bacalaureat 2015. Ce mâncăm în timpul examenelor

Există metode pentru a învăţa mai uşor.

Una din aceste metode este alimentaţia adecvată care îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria.

Iată câteva alimente care îi ajută pe cei care se pregătesc să susţină examene în această vară:

Nucile - Sunt un adevărat miracol pentru creier. Acest fruc ajută la îmunătăţirea capacităţii de acumulare a cunoştinţelor şi este pavăză pentru celulele nervoase datorită marii cantităţi de antioxidanţi.

Fructele de pădure - este o altă sursă bogată în antioxidanţi, ajută în lupta cu stresul, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria. Afinele şi coacăzele împiedică pierderea memoriei pe termen scurt.

Apa - Apa este esenţială pentru om. În perioada examenelor trebuie avut grijă ca cel care este concentrat pe învăţat să nu uite să se hidrateze în permanenţă, mai ales că testările au loc pe timpul verii. Dezidratearea este un inamic redutabil care afectează foarte mult buna funcţionare a creierului.

Rodiile - Aceste fructe conţin licopen, o substanţă care ajută la protecţia celulelor nervoase şi previn demeţa şi Alzheimerul.

Peştele gras - Carnea de peşte gras conţine Omega 3 care asigură buna funcţionare a creierului.

×