Diareea consta in eliminarea frecventa a unor scaune de consistenta moale si cu volum crescut. Diareea poate fi infectioasa, legata de alimentatie (de exemplu, toxiinfectie alimentara), poate fi secundara tratamentului medicamentos (de exemplu, tratamente cu antibiotice), de cauza inflamatorie sau de cauza psihogena (de exemplu, stres). In cazul persoanelor sanatoase, diareea acuta, forma usoara, se remite rapid. Poate fi insotita de simptome generale, si anume: febra, varsaturi, crampe abdominale, balonare, iar in functie de aspectul scaunelor, medicul dvs. va poate recomanda efectuarea unei coproculturi inaintea oricarui tratament medicamentos. Diareea cronica poate fi un semn al unei boli a intestinului subtire, al unei boli inflamatorii intestinale, al diverticulozei, al unui neoplasm sau poate fi cauzata de stres.
Ceai de menta
Preventia in cazul episoadelor diareice puse pe seama toxiinfectiilor alimentare (virale, bacteriene) presupune respectarea stricta a regulilor de igiena: depozitarea si prepararea alimentelor sa se faca in conditii corespunzatoare de temperatura si umiditate, sa se foloseasca numai alimente proaspete, inainte de data expirarii, nu este recomandata recongelarea, nu se prepara alimente pentru membrii familiei de catre persoane care sufera de gastroenterita, in calatorii nu se consuma decat apa imbuteliata, evitati consumul alimentelor care au fost mentinute mai mult timp la caldura etc.
Masurile dietetice in cazul formelor usoare de toxiinfectie alimentara pot consta in administrarea de lichide cum ar fi apa plata, ceaiul de menta neindulcit, iar cand va simtiti mai bine puteti consuma supa de morcovi, orez, paine prajita etc.
Remedii individualizate
In majoritatea cazurilor, diareea raspunde bine la tratamentul homeopat, o mare varietate de remedii homeopate pot fi folosite pentru a alina simptomele, remedii care in acest caz se pot alege dupa mai multe criterii, cum ar fi: dupa aspectul scaunului, in functie de simptomele asociate, dar si in functie de varsta pacientului. Remediile sunt preparate utilizand drept sursa substante variate (minerale, plante, veninuri etc.), sunt administrate in cantitati infinitezimale (dilutii), sunt blande si lipsite de riscurile medicamentelor alopate.Medicul are de ales remediul similimum dintr-o mare varietate de remedii (arsenicum album, podophyllum, veratrum album, aloe, argentum nitricum, china, chamomilla, magnesia carbonica etc.) - in functie de simptome.
|
SOLUTII. Pentru arsurile solare, homeopatia ofera cateva solutii terapeutice in functie de gravitate:
PRINCIPIU. Conform principiului de baza al homeopatiei, si anume principiul similitudinii, daca o substanta administrata in doze mari poate produce simptomele unei boli, aceeasi substanta administrata in cantitati infinitezimale (dilutii) are capacitatea de a vindeca aceleasi simptome. |