x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cardurile de sănătate nu vor avea inscripţionat cuvântul "card", care, citit invers, devine "drac"

Cardurile de sănătate nu vor avea inscripţionat cuvântul "card", care, citit invers, devine "drac"

03 Aug 2012   •   20:24
Cardurile de sănătate nu vor avea inscripţionat cuvântul "card", care, citit invers, devine "drac"

Cardurile de sanatate, a caror distribuire va incepe in septembrie, nu vor avea inscriptionat cuvantul "card", dupa ce unele organizatii religioase au reclamat ca acesta, citit invers, devine "drac", a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul sef al CNAS, Marius Filip.

"Prezenti la dezbaterile despre acest document medical, reprezentantii unor organizatii religioase au cerut sa fie facuta modificarea astfel incat cuvantul «card» sa fie trecut articulat", a spus Filip, care a precizat ca, din acest motiv, pe document va fi inscriptionat "cardul".

De asemenea, la solicitarea organizatiilor de pacienti, pe card nu vor fi inscriptionate bolile cronice ale posesorului

Pe card nu va fi trecut nici codul numeric personal, din ratiuni de protectie a datelor personale, in locul acestuia optandu-se pentru un cod al asiguratului, potrivit lui Filip.

O alta noutate referitoare la inscriptionare este aceea ca pe carduri va fi trecut, alaturi de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Ministerul Sanatati, institutie care suporta valoarea acestor documente medicale, respectiv doi euro/bucata.

Distribuirea primului milion de carduri nationale de sanatate incepe in septembrie, cu o intarziere de cinci ani, inscriptionarea unor date, cum ar fi grupa sanguina, bolile cu risc vital si acceptul pentru donarea de organe fiind realizata doar cu acordul scris al posesorului.

Mediafax


×