x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cât de toxică e folosirea foliei de aluminiu

Cât de toxică e folosirea foliei de aluminiu

05 Ian 2017   •   17:25
 Cât de toxică e folosirea foliei de aluminiu

Aluminiul este unul dintre cele mai abundente tipuri de metale din lume și este prezent în foarte multe obiecte și produse (chiar și anumite deodorante conțin aluminiu!). Suntem atât de obișnuiți să folosim folia de aluminiu în bucătărie, atât la gătit, cât si pentru depozitarea alimentelor, încât nici măcar nu ne întrebăm dacă acest obicei ne poate dăuna în vreun fel, scrie ziarulring.ro.

Dacă ai cerceta puțin problema, am ajunge la o concluzie nu tocmai pozitivă: folia de aluminiu alimentară poate să fie foarte dăunătoare pentru creier, dând naștere în timp la o toxicitate care declanșează o mulțime de boli.

Folia de aliminiu alimentară, un pericol

Există atât de multe utilități ale foliei de aluminiu, încât ne este greu să ne imaginăm viața fără ea, în special în bucătărie, unde o folosim pentru a prepara alimentele, dar și pentru a le împacheta. Cu toate acestea, există dovezi tot mai clare că gătitul cu aluminiu este periculos, deoarece acest metal pătrunde în mâncare atunci când este expus la temperaturi înalte. Efectul este mai puțin nociv dacă îl folosim pentru a ambala alimentele și a le pune la frigider, însă nu este eliminat complet. Riscul cel mai ridicat este atunci când gătești cu anumite substanțe acide, care erodează folia de aluminiu (de exemplu, lămâi sau roșii) și duc la descompunerea mai ușoară a metalului și la pătrunderea lui în mâncare.

×