x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ce conţine de fapt un hot dog? După ce vezi lista cu ingrediente, este foarte posibil să nu-l mai mănânci niciodată

0
19 Iul 2012 - 11:03
O fabrica in care se prepara carnatii pentru hot dog nu are o priveliste frumoasa. Carne de porc, zeama de la carcasele de pui, conservati pudra, arome, colorant, sunt cateva dintre ingredientele care alcatuiesc mancarea consumata de milioane de persoane, scrie Daily Mail.

Fabricarea hot dog-ului este un proces dezgustator. Hot dog-ul este originar din Frankfurt, Germania, iar la inceput era un carnat de porc care se servea cu paine. Imigrantii germani sustin ca l-au facut cunoscut in SUA in secolul XIX, iar apoi a devenit alimentul procesat de astazi.

S-a demonstrat stiintific faptul ca hot dog-ul nu este benefic pentru sanatate, fiind unul dintre cele mai nesanatoase alimente. Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomanda evitarea sau reducerea consumului de carne procesata. Se pare ca hot dog-ul, la fel ca toate alimentele procesate, creste riscul aparitiei cancerului la intestine.

Ce contine de fapt un hod dog?

Carne - Hot dog-ul traditional este realizat din resturi de carne de porc (resturi provenite de la cotlete, slanina si sunca, dupa ce acestea au fost indepartate de pe oase), la care se adauga carne de pui sau de curcan. Carnea rezultata este amestecata cu apa, conservanti, arome si coloranti. Chiar daca in unele retete de hot dog se gaseste putina carne, in prepararea alimentului se foloseste pana la 64% carne recuperata mecanic (pasta care rezulta dupa ce o carcasa este introdusa intr-o presa metalica si amestecata cu apa). Carnea rezultata este mult mai ieftina decat carnea obisnuita.

Apa - Apa este folosita pentru a crea o pasta moale, care apoi este stoarsa in tuburi si fiarta.

Amidon - toate tipurile de hot dog contin amidon. Hot dog-ul contine de obicei amidon de cartofi, faina de grau sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul da volum hot dog-ului, leaga compozitia si face produsul placut pe limba.

Sare - Hot dog-ul contine aproximativ 2% sare, ceea ce il introduce printre alimentele cu nivel ridicat de sare si periculoase pentru sanatate. Consumarea hot dog-ului in exces creste riscul aparitiei hipertensiunii arteriale, atacului cerebral si a bolilor de inima.

Proteina din lapte - Aceasta ajuta la legarea compozitiei. Proteina din lapte nu prezinta niciun risc pentru sanatate decat in cazul alergiilor la produsele lactate.

E250 - nitrit de sodiu - Carnea procesata creste riscul aparitiei cancerului la intestine, una dintre cauzele aparitiei bolii fiind nitritul de sodiu. Acesta este adaugat pentru ca hot dog-ul sa nu devina gri si sa tina microbii departe.

Arome - Potrivit legii, nu este obligatoriu ca pe amblaj sa se mentioneze aromele folosite. De obicei sunt folosite arome artificiale de fum, ierburi, condimente, telina si pudra de usturoi.

E451 - trifosfati de potasiu si sodiu - Saruri sintetice care au efect de "stabilizatori, amortizoare, emulsii", care dau textura ferma hot dog-ului, permitand uleiurilor si grasimilor sa se amestece cu apa.

E452 - polifosfati - Acestia sunt emulsificatori si stabilizatori si imbunatatesc textura hot dog-ului. Ajuta la prevenirea bacteriilor care cauzeaza toxiinfectii alimentare.

E301 - ascorbat de sodiu - Este o forma de vitamina C si este folosit pentru pastrarea culorii rosii. Consumat in doze mici nu este periculos pentru sanatate, insa in doze mari poate provoca iritatii ale pielii.

E120 - carmin - Este un colorant care la unele persoane poate cauza reactii alergice sau chiar soc anafilactic.

E160c - extract de ardei iute - Un colorant natural produs din ardei iuti indieni. Se foloseste de obicei la branza, suc de portocale, sosuri sau dulciuri.
Citeşte mai multe despre:   carne,   mancare,   alimente,   hot dog

 



Mai multe titluri din categorie

EMA evaluează de urgență un nou vaccin anti COVID-19

EMA evaluează de urgență un nou vaccin anti COVID-19
Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de producătorul franco-austriac Valneva este analizat în regim de urgență de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Compania a încheiat un contract cu...

Estimări UE. Când va deveni dominantă în UE tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2

Estimări UE. Când va deveni dominantă în UE tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2
Tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 ar putea deveni dominantă în lunile următoare, arată Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC),  citat de Reuters. ''Omicron ar putea provoca...

Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia

Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia
Anticorpii generați de infecția cu virusul SARS-CoV-2 au înregistrat un nivel mai ridicat dacă bolnavii aveau și alte probleme, precum cele respiratorii, cardiace sau digestive, arată un studiul...

Explicaţiile psihologului. Oglinzile Eseniene: Cum atragem persoanele potrivite

Explicaţiile psihologului. Oglinzile Eseniene: Cum atragem persoanele potrivite
Așa cum indică izvoarele istorice, esenienii au fost primii care se raportau la relații folosind conceptul de „oglindire”. Aceștia porneau de la premisa că fiecare om știe despre viață mult mai multe lucruri...

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19
Există o singură soluție pentru a opri transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19 în acest moment, potrivit medicului Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.  „Măsurile...

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia
Noua tulpină a virusului SARS CoV-2 a fost descoperită în Belgia. Este vorba despre un pacient care a călătorit în străinătate recent, au anunțat autoritățile belgiene. Aceasta provoacă îngrijorare...

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri
În momentul de față treci printr-o perioadă în care te simți constant obosit, ești în imposibilitatea de a-ți duce la final sarcinile zilnice, sau nu dai randament maxim? Corpul tău îți cere pauze mult prea...

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 
Galerie Foto Perioada menopauzei este una adesea mai complicată, de aceea e bine să adoptăm din timp un stil de viață cât mai sănătos, astfel încât să reușim să ne adaptăm cât mai bine. În mod normal, menopauza apare...

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, joi, autorizarea vaccinului anti COVD-19 produse de Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani de către Comisia Europeană. Președintele...

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață
Galerie Foto În ziua de azi, oamenii moderni sunt stresați, unii suferă de depresie și anxietate și tind să aibă probleme de somn. Conform statisticilor, aproape jumătate din oamenii din SUA au probleme cu somnul și...

Botox versus Acid Hialuronic

Botox versus Acid Hialuronic
Cu toate că tratamentele cu botox și acid hialuronic sunt din ce în ce mai frecvente, multora nu le este foarte clar care este diferența între cele două substanțe Am întrebat medicii specialiști în chirurgie...

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării
Miocarditadezvoltată în urma infecției cu COVID-19 este mai frecventă decât după administrarea vaccinurilor, precizează Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV. "Ceea ce vom face în perioada următoare...

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor
Comisia Europeană ar putea aproba, vineri, administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților pr...

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 
Galerie Foto Comisia Europeană a aprobat recent folosirea drept hrană a unui anumit tip de lăcuste și este a doua decizie de acest fel luată anul acesta. Se întâmplă pentru că odată cu creșterea spectaculoasă a populație...

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajuns în spitale

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajuns în spitale
Ministerul Sănătății a anunțat luni că a distribuit, în weekend, un număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg. Medicamentele au fost ridicate de direcțiile de sănătate publică de la Unifarm în...
Serviciul de email marketing furnizat de